torstai 14. helmikuuta 2008

Johtokunnan muistio 1 (Eija Pajula)

Johtokunta 4.5.2007

______________________________________________________________________________

Aika: 24.4.2007 klo 21-02.06

Paikka: Suorsan Leenan luona, Rantasaari 13, 85500 Nivala

Läsnä: Matti Pajula, Pentti Seppä, Olli Pajula, Leena Suorsa (leena.suorsahotmail.com) Minnamaria Räisänen, Eija Pajula

Poissa: Merja Satulehto, Samuli Piippo


1. Kokouksen puheenjohtajan valinta

Valitsimme puheenjohtajaksi Pentin ja sihteeriksi Eijan. Pentti esitti toiveenaan, että kokouksen aikana järjestäydyttäisiin, katsottaisiin säännöt ja päätettäisiin yhdistyksen kotipaikka. Ja tavattaisiin ehdottomasti muutoinkin kuin sukukokousasioissa.

Päätettiin olla perustamatta rekisteröityä yhdistystä, koska haluamme pajulaiseen tapaan kokoontua epävirallisesti, hauskasti ja improvisoiden (huom! ja nettilehden päätoimittajan huomio:ja perspiroiden)

Kokoonnumme eri teemojen pohjalta niin kuin nytkin, kun tulimme katsomaan Nivalaan Matin kirjoittamaa näytelmää Hunajan pisara. Se oli erinomaisen väkevätekstinen. Niinpä totesimme sen loputtua vaatimattomasti, että olihan se meidän Matin kirjoittama!

(Liput 15 euroa, esitysaikoja heinäkuulla: 9., 10., 11., 12., 13. ja 14. päivä. Liput lunastettava 2 vkoa ennen näytöstä, puh. 08-440 638.)

Pena ehdotti, että voisimmeko Matin näytelmien myötä kokoontua eri paikkakunnille?



2. Sukuseuran tarve ja tavoite

Nettilehteemme on kirjattu sukuseuramme tahtotila ja tavoitteet. Keskusteluissamme kävi ilmi, että olemme kiinnostuneita puoliepävirallisiin kokoontumisiin emme pelkästään isoihin sukukokouksiin.

Seuraava sukukokous on päätetty järjestää vuonna 2010 ja siihen liittyy sitten virallisempia tehtäviä ja ohjelman suunnittelua.


3. Sukututkimus

Olli ilmoitti, että hänellä on niin paljon tekemistä (Mitä? – Onko mitään niin tärkeää kuin puutarhanhoito ja pajulalaisuus, kysymme me?), että esitämme seuraavaa:

Löytyykö suvun keskuudesta henkilöä, jota kiinnostaisi sukututkimus? Tavoitteemme on koota ja lisätä sähköpostilistaamme yhteyksien pitämiseksi ja mahdollisen sukututkimuksen teon vauhdittamiseksi.

Meitä kiinnostaisi tietää eri sukuhaarojen edustajien ammateista ja harrastuksista. Meitä kiinnostaa myös kuinka olemme perineet kantasirastusten piirteitä – kuinka pajulalaisuus meissä näkyy? Olemmeko oman tiemme kulkijoita, jollain tavalla johtajia? Itsetuntoa löytyy! Ylpeyttä. Sitäkin. Liioittelevia, ojoijoi JA HERKKÄNAHKAISIA.

Entäs huonot puolet? JÄÄRÄPÄISYYS! URHEILULLISUUS – onko sitä? Hyvä viinapää – käskivät kirjoittaa (Matti ja Olli).TUHLAILEVAISUUS! Leena on ostanut kalleinta konjakkia! Meille!Rahanahneus? Arvostamme tietynlaista varallisuutta, että pystymme hankkimaan sen minkä koemme itselle tärkeimmäksi, sanoi Olli. Lisäksi: Olen kaunis ja vaatimaton! sanoi Minna!

Olemmeko juutalaisia? Siis Alholmin sukunimi, haloo! Sielunsivistystä, henkevyyttä, sitä meistä löytyy. Entä itseensä tyytymättömyys, jatkuva oppimisenhalu.

Ok, näiden miesten mieliksi: hurmurius!

Musikaalisuus, sitä on suvussa. HERKKYYS! Nyt me jo itketään täällä kaikki. Rajoja rikkova - se on pajulalaisuutta.

ETÄISYYDEN YLLÄPITÄMINEN. Fyysinen kontakti vaikeaa. Se johtuu mielestämme siitä, kun kantasisaruksilla isää ei ollut, ei ollut mallia….



4. Sukupuun täydentäminen

Olli lupasi täydentää sukupuun Raahessa tehtyjen pohjien avulla.


5. Suunitteilla serkkurundi & pitkään kestävä sukukokous

Helsingistä kierrellen kaarrelleen serkkujen ja eri paikkakuntien kautta Raaheen? Kuka keksii hyvän idean? Kuka aloittaa? Ok. Me keksimme sen! Tässä se tulee: Vuokraamme bussin ja lähdemme matkalle! Minne? Milloin? 2008 kesällä? Mikä on kokoontumisen syy? Jatkakaa tästä!



6. Ohjelmaa sukukokoukseen

Minna ideoi, Matti tekee käsikirjoituksen ja kaikkein pöljimmät valitaan näyttelijöiksi. (Muistion pitäjän huom! Minä ja Pena emme siis kuulu näyttelijöihin.) Minna kerää suvun kaikkia kummallisuuksia.

Kaikilla on nyt velvollisuus kirjoittaa ja kertoa toimittajajoukolle suvun kummallisuuksista – sukukohtauksia!

Esimerkiksi: Esalla ja Lauralla oli kissa, joka osasi käydä vessanpöntöllä.

Pieniä muisteloita, hauskoja muistoja esimerkiksi näin: Matti: - Oli mahtavaa, kun Lassi antoi Fiat 600 avaimet ja minä iskin naisia Kuusamossa! Minna: - Kun olin Elsalla ja Kallella yötä Nuopparilta kuului tassinrytke. Kalle pisti kaiuttimet ulospäin ja sieltä kuulu virsiä! Pena: - Hommat piti hoitaa ja kun ne oli hoidettu, niin sitten oltiin yhdessä ja pelattiin korttia ja keksittiin kaikkea hauskaa! Leena: - Oli yksikin vappu ja Sepän Leena oli joutunut sairaalaan ja minä vietin hauskan vapun Eevan ja Onnin kanssa!

Sepän yläkertahan oli kaikkien poikien käytössä. Ja nyt Matti alkoi laulamaan ja muistelemaan: Hei Mambo! Matti oli Mambo koko Haapaveden yhteiskouluajan.

Kallevitsit! Kallella oli sellaiset vitsit, jotka käsittelivät elämän arkiasioita. Maha oli kipeä, kun sai niin nauraa. Esimerkiksi: Hoitaja kysyi potilaalta: Onko omat hampaat? On ne nyt kun sain just viimeisen osamaksuerän maksettua.

Matti pitää jo puhetta: - Hilda oli suvun hienoin ihminen!

7. Sukulehti
Tässähän tämä (toimittajan lisäys ilman lupaa)


8. Yhteyksien hoitaminen

Tahdomme välittää viestiä sähköpostitse ja kerätä lisää sähköpostiosoitteita seuraavien viestinviejien kautta. Kunnioitetut ja heidän sukuhaaransa edustajat:

Jaakko – Leena

Anni - Minnamaria

Esko - Matti

Eeva - Pentti

Lauri - Eija

Esa -Olli

Hilda – Helena Junttila?, yhteys Auvon kautta. Matti hoitaa!

Martti – Leena selvittää äitinsä Elsan kanssa


8. Pajuloille ei enää tarjoiltu. LOPPU! Kokous päättyi 02.06.

PS. Tarumaan Antti on muuten sivultapäin ihan Pajulan Ollin näköinen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä johtokunnan pitäis pikkuhiljaa ruveta miettimään seuraavaa sukukokousta, koska siihen enää aikaa reilut kaksi vuotta. Missä viipyy vuosimaksun perintä, josta puhuttiin? Terveisin Era.

olpa kirjoitti...

Niinpä, pikkusumman voisi heittää, jotta toiminta pääsisi käyntiin!

Kuka hoitelisi tilejä, kun virallista seuraa ei ole?

t. Olli